fredag 23 maj 2014

Om att inreda ett pojkrum

 
Too Cool, Stor har fått eget rum!


Svart/vitt och inramade superhjältar
 

Ihopplockade kuddar och någon nysydd


Skrivbord, svart och vitt och mysfåtölj


Skrivbord och hylla med coolagrejer och viktigaste legoprojekten


Smått och gott


Mamma, jag vill bara ha det svart/vitt och coola grejer i mitt rum. Kan inte vi leka "fixa rummet"? Jo, visst kan vi väl det! Sagt och gjort, en måndag för ett par veckor sedan började vi med att fixa rummet, från att ha haft gemensamt sovrum och lekrum blev det separata rum för Stor och Mellan. Vi bytte kuddar, ändrade bokstäverna på dörren (oerhört praktiskt att de har exakt samma bokstäver i sina namn... Vidar och Arvid) Vi skruvade ner krokar, bokhylla, kånkade upp ett skrivbord från gästrummet, hittade en stringhylla i förrådet, vi klippte i serietidningar och ramade in, mamman sydde en kudde, Stor ville ta ett fårskinn från gästrummet... Men mamma, vi måste göra något åt gardinen... Japp, ett par meter Sofia bredrandigt från det stora varuhuset inhandlades samt även en sänghimmel som vi hängde ovanför fåtöljen, så att det blir som en koja fast inte riktigt men en plats där man kan läsa lite i fred men ändå vara helt med...

Tjipp tjopp Stor är helnöjd och sitter i timmar och bygger med lego vid sitt skrivbord eller skriver finurliga kartor och lappar. Lite coola grejer till hyllan har vi gjort. Dödskalleburk: av en glasburk, målad med vit färg på insidan, plast-råtta limmad på locket och inmålad i vitt den också och såklart ett dödskalle-klistermärke! Dinosaurieburk: istället för att kasta plastasken när jag tagit sista bomullspinnen så tog jag mitt gula nagellack och målade en dinosaurie med det, ställde den på askens lock och hällde på mer lack så att den limmades fast som om den överraskats av ett nagellacksregn och blev helt förstenad... Min virkade döskalle passade fint in i hyllan som "cool grej"!



Enkel men cool burk att förvara hemliga småsaker i


Som förstelnad sitter han där, den nagellacksindränkta dinosaurien


Nyfiken på hur rummet såg ut innan "förvandlingen"? Kolla här! Men kuddarna var uppdaterade till det här! Men Mellan då, vad fick han för rum? Lugn i stormen, han har det toppen, egen koja, alla bilar, tågbana... Men det får ni se en annan dag!

Ha det bäst!
//Sandra

1 kommentar:

Rumpetuss sa...

Oj oj vilket coolt och fint rum till stor!!! Riktigt fränt med nagelackspysslet - måste provas!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...