onsdag 7 mars 2012

Spröda havrekakor med russin

Mumsigt spröda!


Det börjar närma sig Litens allra första födelsedag så jag har börjat baka och frysa in så vi slipper ha panik sista veckan. Jag gillar ju som sagt småkakor och dessa är en av favoriterna, vill man kan man ju ringla över lite smält choklad...


Sveas spröda havrekakor med russin, ca 40 st

  • 250 gr smör
  • 3 dl socker
  • 1 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ dl havregryn
  • 2 dl russin
  • 5 dl vetemjöl

  1. Låt smöret bli rumsvarmt
  2. Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp
  3. Tillsätt ägg och bakpulver
  4. Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl
  5. Rulla till kulor ca 2½-3 cm i diam, tryck till med en gaffel
  6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 min

Lycka till!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...